Lifting Straps kopen?

Lifting Straps kopen?

Dit artikel heeft als onderwerp Lifting Straps. Ik zal antwoord geven op verschillende vragen zodat je een beter beeld hebt van wat Lifting Straps zijn en hoe ze gebruikt worden. Zo kan je zelf de overweging maken of ze van toegevoegde waarde zijn en jou kunnen helpen om je doelen te bereiken. Ik geef antwoord op de vier volgende vragen:

 

  • Wat zijn Lifting Straps?
  • Hoe gebruik ik Lifting Straps?
  • Voor welke oefeningen gebruik je Lifting Straps?
  • Wat zijn de voordelen van Lifting Straps?

 

Wat zijn Lifting Straps?

Een Lifting Strap is een fitness attribuut dat wordt gebruikt in de sportschool en kan bijdragen aan betere en meer effectieve training. Ze bieden meer grip bij het vasthouden van zware dumbells of barbells. Lifting straps zijn gemaakt van katoen, dit materiaal is niet elastisch wat nodig is bij straps. Aan de binnenkant zit een padding van neopreen (synthetisch rubber) zodat de strap zacht aan voelt. Lifting straps zijn vaak one size en er is een verschil tussen links en rechts.

 

Hoe gebruik ik Lifting Straps?

Lifting Straps worden aangebracht rond de polsen. Eerst maak je een lus door de lange zijde van de strap door het gat aan de korte zijde te halen. De lange zijde valt nu naar links of naar rechts. Als deze naar links valt is de straps bedoeld voor de rechterhand en vice versa. De lange zijde wikkel je om de stang of dumbell.

 

Voor welke oefeningen gebruik je Lifting Straps?

Lifting Straps worden gebruikt voor oefeningen die veel van je gripkracht vereisen. Het gaat dan voornamelijk om zware pull-oefeningen zoals deadlifts, barbell rows, shrugs of romanian deadlifts (RDL’s). Bij deze oefeningen komt veel (ongewenste) nadruk te liggen op de onderarmen en de grip, met name bij zwaardere gewichten. Om zwaar te kunnen trainen helpen Lifting Straps om de nadruk weer te leggen op de spieren die je wil trainen. Hamstrings bij deadlifts en de rugspieren bij rows en shrugs.

 

Wat zijn de voordelen van Lifting Straps?

Lifting Straps helpen om zwaarder te tillen. Dit heeft tot gevolg dat spieren zwaarder worden belast. Dit leidt op zijn beurt weer tot een effectieve stimulans voor de spieren om te groeien. Bijvoorbeeld bij deadlifts is je grip niet meer een beperkende factor. Hierdoor kan de nadruk worden gelegd op de hamstring en onderrug.

Hier vind je onze eigen Lifting Straps.

Knijpkracht
Lifting straps zijn nuttig als je grip niet voldoende is. Een alternatief voor lifting straps is het trainen van de knijpkracht. Op musclemeister staat een artikel dat meer informatie biedt. Om deze te lezen klik hier.

 

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.

Blog post

Give your customers a summary of your blog post