De voordelen van Gym Gear, Fitness Gear, Fitness Accessoires en andere gym producten

De voordelen van Gym Gear, Fitness Gear, Fitness Accessoires en andere gym producten

De voordelen van Gym Gear, Fitness Gear, Fitness Accessoires en andere gym producten

Gymkleding, fitnessapparatuur of fitnessaccessoires kunnen een enorme bijdrage leveren aan spiertraining, spiergroei en blessurepreventie. Deze fitnessproducten worden gebruikt bij sporten als bodybuilding en powerlifting. De meest voorkomende voorbeelden van gymkleding zijn de volgende:

  • Lifting Belt
  • Lifting Straps
  • Wrist Wraps
  • Lever Belt
  • Dipping Belt
  • Knee Sleeves
  • Ankle Straps

Deze producten zijn meestal gemaakt van leer, propaan, katoen en ijzer. Er zijn veel verschillende fitnessmerken die dit soort gymartikelen maken. Ze worden aangebracht op de polsen, knieën of kern.

Lifting Belt 

Deze producten zijn zo vervaardigd dat ze helpen stabiliseren tijdens een spieropbouwende beweging in de sportschool. Een lifting belt of lever belt bijvoorbeeld helpt je core strak te houden tijdens squats en deadlifts. Voordat u een bepaalde hoeveelheid zwaar gewicht optilt, kunt u de riem om uw kern- en buikspieren wikkelen. Door je core tegen de riem te drukken, krijg je meer stabiliteit en kun je zwaarder tillen. Progressieve overbelasting, de belangrijkste drijfveer voor spierontwikkeling, is gemakkelijker te bereiken bij het trainen met een lifting belt of een ander type uitrusting. Dit leidt tot meer kracht en bouwt meer spieren op. Het gebruik van lifting gear of fitness gear is één van de factoren die kunnen bijdragen aan meer spieropbouw. Minstens zo belangrijk is de hoeveelheid slaap, eiwitten en beweging of fysieke training om het lichaam een ​​stimulans te geven om te groeien en meer spieren op te bouwen.

Lifting Straps 

Lifting Straps zijn handig wanneer uw grijpkracht niet voldoende is tijdens kracht- en spieropbouwende bewegingen zoals barbell rows, lat pulldowns of deadlifts. Ze worden voornamelijk gebruikt voor trekoefeningen zoals dumbbell rows, pull-ups en deadlifts. Bij het doen van een roeibeweging zal het gewicht, dus de dumbbell of barbell, niet uit je handen glippen. Dit helpt om de nadruk te leggen op de juiste spieren bij het trainen van het lichaam. Lifting straps zijn erg handig bij het trainen van de rugspieren. Bij het trainen van de ‘lats’ of latissimus dorsi met oefeningen zoals pulls of rows kunnen lifting straps extra voordelig zijn. Dit komt door de manier waarop je grip wordt ingesteld bij het trainen van de rug. Lifting straps helpen je grip te verbeteren en zorgen ervoor dat je grip niet de zwakste schakel is.


Dipping Belt

Een dipping belt werkt op een vergelijkbare manier. Met een dipping belt of dip belt kun je extra gewicht toevoegen bij het optrekken. Hetzelfde principe van progressieve overbelasting is in dit geval van toepassing. Zwaarder tillen en trainen met zwaarder gewicht verhoogt de spiergroei. Een dipping belt is compatibel met oefeningen zoals dips, pull ups en meer lichaamsgewicht oefeningen.

Een lifting belt, lifting strap, wrist wrap, lever belt, dipping belt or dip belt, knee sleeves and ankle straps kunnen uw training verbeteren, helpen bij het tillen van zwaardere gewichten, blessures voorkomen en meer spieren opbouwen.

Knee Sleeves

Knee sleeves worden voornamelijk gebruikt bij oefeningen waar veel druk op de knie komt. Dit zijn oefeningen zoals squats en leg press. De knee sleeves zorgen voor warmte en compressie en beschermt het gewricht. Op deze wijze worden blessures voorkomen. Zo kan jij je lange-termijn doelen behalen zonder tussentijds door blessures stil te vallen. 

Conclusie

Wraps, straps, sleeves en belts kunnen bijdragen aan betere prestaties in de sportschool. Ook hebben deze artikelen een preventieve werking wat betreft blessures. Betere workouts en minder blessures betekent dat jij op de lange termijn progressie kan blijven boeken. 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Blogpost

Geef je klanten een overzicht van je blogpost